Casino Champions

Vem granskar de svenska pokerjournalisterna

Dem kan man nästan utan undantag bunta ihop och konstaterar att de:

Gillar poker, är talanglösa på poker och inte har någon journalistisk utbildning.

Riktiga journalister håller sitt yrke väldigt högt. De har pluggat i flera år på en av de utbildningar som är allra svårast att komma in på. De har många högskolepoäng i reasearch, faktakoll och etisk gränsdragning.

Personligen tycker jag det går snabbt utför för denna yrkeskår med kvällspressen som det stora sänket och nätet som den nya mördande konkurrensen. Men i pokervärlden är vi redan på botten.

När jag började skriva krönikor på Aftonbladet så lånade jag böcker om pressetik och förhållningsregler för yrkesrollen. Det är jag nog ensam om i pokersverige.

Vem granskar de svenska pokerjournalisterna?

Det gör jag.

Deras ”karriär” har oftast börjat med att de skrivit på forum. I brist på bättre alternativ så har de blivit erbjudna att få betalt och plötsligt är de pokerjournalister. Utan utbildning, men framförallt utan att ha tänkt efter vilket ansvar de har.

De gör ingen heltäckande resarch, de blandar ihop fakta med åsikter och till slut så citerar de varandras spekulationer. Saga blir sanning. Vissa gör det medvetet och andra är uppenbarligen lyckligt ovetande om deras journalistiska inkompetens.

Den första kategorin är falska och illasinnade. Det finns några sådana som jag ska röka ut så småningom.

Den sistnämnda kategorien är klart intressantare. De har skrivit en massa skit och lögner om mig, men tror uppenbarligen att de hållit sig till fakta för att någon annnan skrivit samma sak och skiten stått oemotsagd.

Eller så har en pokerspelare sagt att så är det, och då måste det vara så, för en svensk pokerspelare bluffar aldrig. Kanske en utländsk pokerspelare, men aldrig en hederlig svensk pokerspelare som öhh… Mikael Westerlund till exempel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *