Real Casino

Sit & Go turneringar (SnG) Regler och Strategi

 

Sit and Go är en mycket populärt turneringsform både för nybörjare och rutinerade spelare.Det finns olika varianter men det klassiska formatet är med 10 deltagare på ett bord, där turneringen startar så snart bordet är fullt. Det spelas också mycket SnG på 5 eller 6 manna bord. Även flerbords och turbo SnG är mycket populära.

Är du en tight och tålmodig spelare bör du undvika turbo varianten, där slumpen spelar en större roll. Är du en duktig loose aggressive spelare är förmodligen 5 eller 6 manna borden ditt bästa val.

I en 10 manna SnG på nivån $10+1 blir prispotten $100, $10 är rake till poker rummet. Placeringarna 1-3 vinner pengarna som fördelas 50-30-20. För sina $10 i inköp får varje spelare 2000 i turneringsmarker. Mörkarna börjar på 20/40 och stiger sen var 10: e giv eller var 10: e minut. Mörkarna fortsätter sen att stiga tills en spelare har alla markerna och prispengarna fördelas.

Jag har tidvis spelat mycket SnG på nivåerna $50+5 till $200+15, och har en ganska klar uppfattning om korrekt strategi.

De första 3 nivåerna när mörkarna är mycket låga i jämförelse med stackarna ska man inte ta några risker alls. Går någon allin före dig kan du lika gärna lägga en hand som QQ. Du behöver inte dubbla upp i det här läget. Det viktiga är att inte åka ut eller förlora en stor del av din stack. I det här skedet kan du syna med små par eller suited connectors om det är billigt och sen endast fortsätta att satsa om du får en riktigt bra träff. I början av en SnG finns det oftast några galningar som ser till att du dubblar upp om du floppar trissen. Det är på nivå 4 som turneringen börjar på allvar. Då är galningarna utslagna och de 6-8 spelare som är kvar spelar mycket tightare.

På nivå 4 är mörkarna uppe i 100/200 och då krävs en helt annan strategi. Nu är det tid för att börja spela aggressivt preflop. Spelet nu går i huvudsak ut på att stjäla mörkarna. För att syna en höjning från en annan spelare behöver du en mycket stark hand, det finns sällan anledning att syna en större höjning. Har du en monsterhand är det bättre att höja och då oftast allin.

Det gäller att ta kommandot och vara den som höjer och inte den som synar. Mörkarna är så stora att den som stjäl mest är den som har bäst chans att vinna.

Eftersom det är tre prisplatser så blir spelet tightare och tightare när det är färre spelare kvar. Det är nästan alltid fel att spela passivt för att försöka att säkra en tredjeplats. Det som gäller är ständiga preflop höjningar för att få dom andra att lägga sig. Med 4 man kvar kan du höja på i stort sett vilken hand som helst om du är först in.

När det bara är tre spelare kvar kan spelet bli lite loosare men det är fortfarande korrekt att spela aggressivt.

Det är inte den som får bäst kort som vinner en SnG utan den som är mest aggressiv när mörkarna är stora.

I bland blir man synad av en bättre hand och blir utslagen men man kan nästan lika lätt åka ut när man har den bästa handen preflop. Det som avgör i längden är markerna du vinner när du får motståndarna att lägga sig.

De bästa poker rummen för SnG är Party Poker och Betsson Poker. Här finns alltid massor av SnG spelare och du hittar lätt en turnering att spela.

Via vår länk eller banner får du marknadens bästa bonus för Party Poker. 120% upp till $200. Bonus Kod WOP120. Gå till Party Poker

Betsson Poker ger dig 100 % bonus upp till $300. Vi kan också erbjuda en speciell VIP bonus om du sätter in minst $1000. Läs om VIP bonusen här. Gå till Betsson Poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *