Slots Gamers World

Irriterande pokerpott

 

Spelade lite poker inatt på en klubb på söder. Vi spelade pot-limit Omaha på fyra med mörkar 50-50-100. Mina motståndare var syrianerna Ferit Gabrielsson och Isak Noyhan, Två mycket rutinerade och duktiga omahaspelare. Den fjärde killen var en mycket framgångsrik nätspelare som vi kan kalla mösspojken. Vi satt alla med lite drygt 20 K, djupa stackar med andra ord.

Vi växlar tempo till presens.

Mösspojken hade precis satt sig ner vid bordet och börjat bomba som vanligt. Han övermörkar med 200 på knappen. Isak och Ferit synar. Jag synar 100 till med A,9,4,3 med nötflushdrag. En dålig hand men värd en syn till 8 gånger pengarna. Mösspojken säger pott, 800 till. Alla synar. Jag får 5 gånger pengarna med djupa stackar bakom. Jag tycker att det är syn, men man måste ta med i beräkning att man kan hamna i stora problem efter floppen.

Floppen kommer J,5,2 regnbåge. Torrare flopp får man leta efter. Syrianerna checkar. Min 13-korts rappis är mycket stark i det här läget och värd en allin på floppen. Frågan är om jag ska beta pott eller sikta på checkraise mot en knappbet som med stor sannolikhet kommer. Om jag checkar och mösspojken checkar bakom är det katastrof. Ett kort till dödar värdet på min hand. Mina motståndare kan träffa triss, färgdrag och rappisar.

Om jag checkar och mösspojken betar så har alla andra en perfekt stack för att checkraisa. Det är hårt spel och båda syrianerna är kapabla att checkraisa med endast en knekt mot mösspojkens förmodade överpar. Problemet då är att jag måste stoppa in såsen där jag inte är någon mega favorit. Jag är övertygad om att väntevärdet är bäst om jag försöker ta hem potten direkt.

Jag väljer därför att beta ut pott, 4 K, väl medveten om att mösspojken inser att jag checkat om jag träffat trissen. Han går all in utan att tänka med K,Q,J,4.

Naturligtvis torskar jag potten på 45 K, och det var skillnaden på en bra eller dålig dag.

Efteråt är mösspojken mycket nöjd med sin korrekta analys att jag inte hade triss. Men han borde tänkt ett steg längre. Han spelade riktigt dåligt. Det händer alla, men att han trodde att han spelade bra gjorde mig irriterad. Om jag betar ut pott, 4 K, så är jag pott-bunden. Det vet båda syrianerna. Jag säger till och med vad jag har. Jag har antingen knekt-tvåpar eller en rappis. Mösspojken trodde att han hade fold equity. Det var fel. Om jag har knekt-två par så har han 6 outs. Om jag har en rappis så är jag stor favorit.

Mösspojken stoppar alltså in 20 K för att vinna 24 K där han har 30-35 procents väntevärde. Och om någon av syrinarna har träffat triss så är han död. Inget bra spel i Omaha.

Men den största idioten är naturligtvis undertecknad som inte kunde hålla käften, utan istället förklarade för mösspojken varför han spelat fel. Mösspojken är en mycket duktig pokerspelare med bra känsla och jag ger honom gratis lektioner. Bra jobbat Ken, din jävla jätteidiot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *