Bonus Casino

Från tight aggressive till loose aggressive

 

Jag har spelat in ganska mycket pengar på nätpoker de senaste åren. Det är huvudsakligen genom ett tight aggressivt spel. Jag har bara spelat med mycket starka starthänder. Och när jag sen har träffat så har jag betat hårt. Denna enkla strategi fungerade mycket bra på medium limits fram till senaste året.Det har dock blivit svårare att tjäna pengar på nätpoker nu. Inflödet av dåliga spelare har mattats något medan de bra spelarna blir kvar.För att tjäna stora pengar på nätpoker idag krävs något mer än tight aggressivt spel.Den naturliga vägen för mig att gå är då att spela mycket mera loose.Att spela bra loose aggressive är mycket lönsamt men otroligt svårt. Paradoxen med det här är att när man spelar som bäst så tror motståndarna att man är en idiot med tur.

Senaste veckorna har jag lyckats ganska bra med mitt nya loosa spel på nivåer mellan NL$1.5/$3 och NL$10/$20 och det börjar bli roligt att spela poker igen. Men det är en mycket lång och svår väg att gå innan jag blir en duktig LA spelare.

Jag tänkte redogöra för en skojig pott jag spelade på Ladbrokes i går kväll, den har kanske inte så mycket med det jag skrev om LA spel att göra men den är lite intressant.

Ladbrokes NL £1.5/$3 6 seaters, stacksize inte intressant för potten ($200-$500)

Jag sitter på knappen med A-Q off två spelare är med och jag höjer till 18, båda synar.

Flopen kommer 5-4-3 i olika färger.

Båda spelarna passar fram till mig och jag passar också. I det här läget ska man oftast höja, men man kan inte göra det alltid då blir man för lättläst. Efter en pre- höjning ska man fortsätta beta flopen minst 2 gånger av 3 även om man inte träffat. Men då och då ska man definitivt passa.

Turnen är spader 6 vilket ger ett öppet stegedrag på bordet med 2 spader.

Spelare 1 passar och spelare 2 höjer 18, potten är $72.

Det naturliga för mig måste ju vara att lägga mig här men jag kollar på mina noteringar för motståndaren och ser att han alltid brukar bluffa i såna här lägen så jag synar, dessvärre synar också spelare 1, så han måste ju ha något, åtminstone ett färgdrag.

River hjärter 4, kan knappast ha hjälpt någon.

Spelare 1 passar, spelare 2 höjer $30 potten är $138.

Har någon en 2:a eller en 7:a så har han stege, men tvåor och sjuor är mycket ovanliga i en pott som är höjd rejält preflop. Vad har då spelare 2. Med en osannolik stege hade han höjt mer än 30. Med ett par hade han säkert passat av rädsla för stegen, triss är möjligt men ganska osannolikt. Jag beslutar mig för att han inte har någonting, bluff hela vägen eller ett missat färgdrag.

Men spelare 1 är ett problem. Han har ett missat färgdrag eller ett par. Om jag synar 30 så är det $168 i potten och bra odds för honom att syna och vinna med ett par.

Så jag väljer att höja till $60. Båda motståndarna lägger sig och jag plockar upp $138 med min A-Q.

Om detta var bra spelat av mig eller om jag bara hade tur är jag inte helt säker på. Helt klart är dock att vill man vinna stort på nätpoker nuförtiden så räcker det inte att bara vara tight och försiktig, man måste vara beredd att hela tiden göra riskabla och okonventionella spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *