Casino Champions

Att spela suited connectors i no limit Holdem

 

Suited connectors, Doyle Brunsons favorit starthand kan vinna mycket stora potter. Suited connectors är närliggande kort i samma färg, 9-8 spader eller 7-6 klöver. Det är ofta ganska lätt att spela suited connectors. Missar du floppen helt och någon betar så är det enkelt att lägga sig. Men träffar du bra så kan du vinna en stor pott. Suited connectors är oftast spelbara, är du i sen position eller spelar shorthanded så ska du oftast höja pre flopp. Om det är någon som har höjt före dig så är det nog näst att nöja sig med en syn. Är höjningen större än ca 10 % av din stack måste du dock lägga dig, du behöver höga implicita odds. Räknar du inte med fler som synar så får höjningen inte heller vara större än 10 % av höjarens stack.Höjer du före flopen så ska du fortsätta att satsa på flopen även om du missat helt. Det går ofta att lyckas med en bluff här, om motståndarna inte är alltför loosa.Har du synat en höjning pre flop så måste du åtminstone ha en draghand för att syna en höjning på flopen.

Träffar du floppen och har triss, två par eller en bra draghand så ska de beta aggressivt, motståndarna har väldigt svårt att sätta dig på hand korrekt här.

Suited connectors måste spelas olika beroende på vilken typ av motståndare du har. Det jag har skrivit ovan om att spela dom mycket aggressivt gäller om motståndarna är ganska tighta. Är dom mera loosa och synar dina preflop och flop betar hela tiden så fungerar inte det här spelet. Då måste du i stället försöka att spela dessa händer så billigt som möjligt tills du har träffat en bra hand. Om alla andra höjer med suited connectors pre flop så faller bluff aspekten också, motståndarna förväntar sig att du höjer med den här typen av hand.

Är motståndarna loosa och mycket aggressiva så är det ännu svårare att spela den här typen av hand. Om du har höjt och blir reraisad hela tiden så kommer du att förlora pengar på den här handen, du får inte dom implicita oddsen du behöver. Att syna med handen fungerar inte heller eftersom du ofta blir höjd av en spelare i senare position. Mot loosa och mycket aggressiva motståndare ska man undvika att spela suited connectors helt och hållet.

Vi erbjuder marknadens bästa bonus för Party Poker. 120% bonus upp till 200 bonuskod “WOP120?

Party Poker är ett av de absolut bästa poker rummen och dessutom beläget inom EU/EES.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *